Două persoane, printre care un minor, depistate în timp ce pescuiau ilegal pe apele unui lac din rezervația „Prutul de Jos”
Full Article 2 minutes read

Două persoane, printre care un minor, depistate în timp ce pescuiau ilegal pe apele unui lac din rezervația „Prutul de Jos”

Două persoane, printre care un minor, au fost depistate în timp ce pescuiau ilegal pe apele lacului Beleu, bazin acvatic situat în aria protejată a rezervației „Prutul de Jos”. Mai mult ca atât, aceștia prindeau pește cu plase, folosirea cărora este interzisă prin lege. Cazul a fost înregistrat ieri noaptea, 17 aprilie.

Potrivit Poliției de Frontieră, două persoane au fost observate în timp ce ieșeau din apele lacului Beleu, ducând cu ei mai multe încărcături. Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar polițiștii de frontieră au intervenit în momentul când indivizii se îndreptau spre localitate. Chiar dacă au fost somați să se oprească, persoanele nu s-au conformat cerințelor și au încercat să fugă.

La scurt timp, unul dintre bănuiți a fost reținut. Cea de-a doua persoană a abandonat încărcătura cu plase și pește, reușind să se ascundă în localitate. Oamenii legii au constatat că indivizii au prins aproximativ 40 kg de pește de diferite specii.

Cetățeanul prins la pescuit este un locuitor al satului Slobozia Mare, care peste două luni de zile va împlini majoratul. Astfel, tânărului i-a fost înmânată o citație pentru a se prezenta la audieri împreună cu reprezentantul legal.

Totodată, despre incident au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Aceștia au întocmit act de constatare a contravenției.

În continuare, polițiștii de frontieră întreprind acțiuni procesuale, în vederea elucidării circumstanțelor, identificării celeilalte persoane implicate și atragerii la răspundere conform legislației.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: