Două proteste în aceeași zi, în centrul Chișinăului: transportatorii și fermierii vor ieși cu 800 unități de transport
Full Article 3 minutes read

Două proteste în aceeași zi, în centrul Chișinăului: transportatorii și fermierii vor ieși cu 800 unități de transport

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că va protesta din nou. Manifestația va avea în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău pe 23 noiembrie, începând cu ora 11:00. Ultimul protest APOTA l-a organizat, în centrul capitalei, pe 9 noiembrie. Pe 23 noiembrie vor fi în PMAN și fermierii – reprezentanții Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor. Aceștia și-au planificat să protesteze non-stop în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie. 

Pe 17 noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că va organiza „un protest repetat în PMAN, îndreptat împotriva intenției MIDR (nota. red. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale) de a promova reglementări contrare celor europene în domeniul transporturilor rutiere”.

Manifestația, potrivit APOTA, va avea loc pe 23 noiembrie începând cu ora 11:00.

Numărul preconizat al participanților – în jur de trei sute de participanți (majoritatea vor fi șoferi de autobuze aflați la volan)”, se arată într-o declarație a Asociației.

Se menționează că cele „300 unități de transport” vor veni în PMAN la ora 08:00 și vor părăsi centrul capitalei la ora 12:30.

Două proteste în aceeași zi, în centrul Chișinăului: transportatorii și fermierii vor ieși cu 800 unități de transport

APOTA

Reprezentanții APOTA a protestat ultima dată pe 9 noiembrie în centrul capitalei. Transportatorii au venit cu unitățile de transport și au claxonat în semn de protest. Aceștia au declarat că din proiectul de hotărâre în ceea ce ține de ajustarea legislației în domeniul transportului rutier, aprobat pe 8 noiembrie de Guvern, „au fost excluse și au fost incluse alte prevederi, care contravin legislației europene”. Ei au cerut ca Guvernul „să-și retragă de urgență acest proiect, să-l retrimită și să oblige Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să se alinieze la principiile legislației europene”. De cealaltă parte, ministrul Andrei Spînu a numit „minciuni și acuzații” declarațiile protestatarilor, adăugând că „aceste modificări vor asigura oamenii cu transport mai calitativ, mai modern”.

Precizăm că în PMAN se vor afla și reprezentanții Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor. Pe 15 noiembrie, Asociația Forța Fermierilor a anunțat că va ieși la un protest masiv, împreună cu Federația Națională a Fermierilor. Manifestanții intenționează să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic în perioada 22-26 noiembrie. Potrivit unei declarații prealabile, a Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, către Primăria Chișinău circa 1000 de protestatari intenționează să iasă la protest, cu 500 unități de tehnică agricolă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: