Două școli din Chișinău, în carantină. Aproape 3000 de elevi din capitală învață la distanță
Full Article 1 minutes read

Două școli din Chișinău, în carantină. Aproape 3000 de elevi din capitală învață la distanță

În municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar. Totodată, peste 70% din numărul total al elevilor în școli, sunt prezenți zilnic în sălile de clasă.

„Dacă numărul de îmbolnăviri printre cadrele didactice sau elevi este mare și nu este posibilă organizarea procesului educațional în sala de clasă, se trece la Modelul VI (învățarea la distanță, inclusiv online). În prezent, îşi desfăşoară activitatea la distanţă doar 2 şcoli din cele 150″, a menționat Angela Cutasevici.

Totodată, conform datelor monitorizării situației îmbolnăvirilor prin COVID-19, în cadrul instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, s-a constatat că sursa dominantă de contaminare a elevilor este familia, iar contactul cu persoane străine sau colegii de clasă – sursa secundară.

Menționăm că, potrivit situației de la data de 02.12.2020, din totalul de 92 772 de elevi din municipiu, au fost confirmați pozitiv 180 de copii (0,19%). Totodată, 2 555 de elevi sunt în autoizolare sau carantină. Drept urmare, în prezent 2 703 elevi din 169 de clase studiază online. De asemenea, au fost confirmate pozitiv 149 de cadre didactice și 28 de angajați auxiliari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: