Dragoste pe bani din închisoare. Un deținut care înșela femei ademenite pe internet și-a aflat sentința
Full Article 3 minutes read

Dragoste pe bani din închisoare. Un deținut care înșela femei ademenite pe internet și-a aflat sentința

Un deținut în vârstă de 33 de ani va sta 22 de ani de închisoare, după ce a înșelat mai multe victime de bani și le-a șantajat cu imagini intime. Sentința de condamnare a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Acesta urmează să își ispășească pedeapsa în penitenciar de tip închis. Procuratura Generală anunță că bărbatul a fost sancționat, inclusiv, cu o amendă în mărime de 3000 unități convenționale, echivalentul a 150 de mii de lei.

Potrivit dosarului de învinuire, inculpatul, fiind deținut în penitenciar, prin complicitate cu alte persoane neidentificate, prezentându-se în rețeaua de socializare „www.ok.ru” cu datele de identitate false „Jenea Coroi”, încerca să seducă femei vulnerabile emoțional, pentru a le înșela de bani. Astfel, obținând încrederea unei victime, după lungi discuții amoroase, sub pretextul că va rambursa personal mijloacele financiare acordate de companiile de microfinanțare și obiectele procurate în credit, la data de 14.09.2018, a determinat victima, să ia două credite în sumă de 8000 lei și 7200 lei, iar mai apoi, a determinat-o să meargă la un magazin de electrocasnice pentru a lua în credit un frigider.

Cu o lună mai devreme, prin aceeași schemă infracțională, a înșelat de bani o altă femeie, aceasta luând 16 000 de lei în credit, două telefoane mobile și un laptop.

Un an mai târziu, inculpatul a determinat încă o victimă, să îi transmită bani și două telefoane mobile, prejudiciind-o material în sumă de 44 998 lei.

Potrivit PG, banii și bunurile luate în credit erau transmise persoanelor împuternicite de inculpat, sub diverse pretexte.

Peste doi ani, inculpatul, având intenția obținerii prin șantaj a unui folos financiar, a creat alt cont fals pe rețeaua de socializare „www.ok.ru”, cu datele „Nicorici Ion”, apoi a purtat discuții, atât scrise, cât și în regim video-online, cu o altă parte vătămată, solicitându-i deseori mijloace financiare. În continuare, sub pretextul unor viitoare relații amoroase, a provocat-o pe aceasta să-și dezgolească zonele intime ale corpului și să le înregistreze video, apoi să îi transmită imaginile. Ulterior, amenințând victima cu violența, precum și cu răspândirea, atât rudelor și apropiaților acesteia, cât și altor persoane, a materialului video obținut anterior, i-a solicitat părții vătămate două telefoane mobile de model „iPhone 12 Pro Max”, un televizor de marca „LG”, mijloace bănești în sumă de 128 900 lei, care au fost transmise prin persoane interpuse. Prejudiciul material cauzat femeii se estimează la 232 386 lei.

Procurorii precizează că inculpatul, aflat în detenție, a refuzat să fie adus în instanță pentru a participa la judecarea cauzei. Totodată, pe perioada urmăririi penale, el ar fi refuzat să ofere careva declarații pe marginea învinuirilor aduse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: