Duminica tăcerii. Pentru prima oară în ultimele două luni, Partidul ȘOR a renunțat la protest
Full Article 2 minutes read

Duminica tăcerii. Pentru prima oară în ultimele două luni, Partidul ȘOR a renunțat la protest

Partidul „ȘOR” nu va organiza un protest în această duminică. Informația a fost confirmată pentru NM de către Vadim Fotescu, deputat al formațiunii, care a precizat că acțiunea planificată pentru duminică a fost organizată vineri.

Cel mai probabil, duminică nu va avea loc. Astăzi desfășurăm acel protest planificat pentu duminică. Este un protest față de acțiunile organelor de drept pentru că pe ei se bazează acum toată guvernare: pe procuratură, pe judecătorii constituționali, etc”, a precizat Fotescu.

Amintim că Partidul „ȘOR” a organizat un protest de amploare pe 18 noiembrie în centrul capitalei. Mai multe coloane de protestatari au pornit în marș spre Procuratura Generală, cerând demisia procurorului general interimar Ion Munteanu. Aceștia scandează „Jos Maia Sandu”, „Anticipate!” și „Jos dictatura!”. Manifestanții au blocat mai multe benzi de circulație.

Deocamdată, la protest au fost văzuți deputații Partidului „ȘOR” Vadim Fotescu și Reghina Apostolova, dar și deputata comunistă Diana Caraman.

Chiar de la începutul acțiunii de protest, 16 persoane au fost duse la inspectorat pentru identificare și documentare. Ulterior, s-a stabilit că o persoana se afla in căutare penală. Printre persoanele conduse la Inspectorat sunt 3 minori lăsați fără supraveghere.

Partidul „ȘOR” organizează proteste în capitală de circa 10 săptămâni. Membrii și reprezentanții formațiunii solicită demisia președintei țării, dizolvarea parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. De cealaltă parte, conducerea țării a declarat că oamenii au dreptul să protesteze pașnic, însă au îndemnat organizatorii să nu încalce legea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: