Dumitru Robu nu va fi procuror șef adjunct. Consiliul Procurorilor a respins candidatura
Full Article 1 minutes read

Dumitru Robu nu va fi procuror șef adjunct. Consiliul Procurorilor a respins candidatura

Candidatura procurorului Dumitru Robu la funcția de adjunct al procurorului general interimar, Ion Munteanu, a fost respinsă. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Suprem al Procurorilor (CSP), astăzi, 21 octombrie. De menționat că candidatura lui Robu pentru această funcție a fost înaintată de însuși Ion Munteanu, notează NM.

Amintim că Dumitru Robu a ocupat funcția de procuror general interimar după revocarea din 5 octombrie 2021 a procurorului general Alexandr Stoianoglo, căruia i-au fost deschise mai multe dosare penale. Pe 11 octombrie 2022, Consiliul Suprem de Justiție l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general interimar. Președinta Maia Sandu a aprobat numirea pe 12 octombrie.

Ion Munteanu a început să lucreze la Procuratură în 2006. În 2010 a activat în cadrul Procuraturii Anticorupție, în 2018 a fost numit șef al Procuraturii Ciocana, iar în 2021 a fost numit șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: