Dumitru Robu nu va fi procuror șef adjunct. Consiliul Procurorilor a respins candidatura
Full Article 1 minutes read

Dumitru Robu nu va fi procuror șef adjunct. Consiliul Procurorilor a respins candidatura

Candidatura procurorului Dumitru Robu la funcția de adjunct al procurorului general interimar, Ion Munteanu, a fost respinsă. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Suprem al Procurorilor (CSP), astăzi, 21 octombrie. De menționat că candidatura lui Robu pentru această funcție a fost înaintată de însuși Ion Munteanu, notează NM.

Amintim că Dumitru Robu a ocupat funcția de procuror general interimar după revocarea din 5 octombrie 2021 a procurorului general Alexandr Stoianoglo, căruia i-au fost deschise mai multe dosare penale. Pe 11 octombrie 2022, Consiliul Suprem de Justiție l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general interimar. Președinta Maia Sandu a aprobat numirea pe 12 octombrie.

Ion Munteanu a început să lucreze la Procuratură în 2006. În 2010 a activat în cadrul Procuraturii Anticorupție, în 2018 a fost numit șef al Procuraturii Ciocana, iar în 2021 a fost numit șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: