„Dumnezeu nu bate cu bățul!” Tarlev, deși e supărat pe CEC, merge din nou la ei să depună actele pentru prezidențiale, doar că din partea Partidului Viitorul Moldovei
Full Article 4 minutes read

„Dumnezeu nu bate cu bățul!” Tarlev, deși e supărat pe CEC, merge din nou la ei să depună actele pentru prezidențiale, doar că din partea Partidului Viitorul Moldovei

Vasile Tarlev își va depune din nou actele la CEC pentru a participa la alegerile prezidențiale din toamnă. De această dată, Tarlev va candida din partea partidului pe care îl conduce, „Viitorul Moldovei”. Decizia a fost luată pe 30 august, după ce Comisia Electorală Centrală a revocat, cu o zi înainte, hotărârea de înregistrare a grupului de inițiativă a lui Tarlev, care dorea să candideze ca independent la președinție. 

După ce ieri, 29 august, Comisia Electorală Centrală (CEC) a anulat hotărârea de înregistrare a grupului de inițiativă care-l susținea pe Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale din toamnă, pe motiv că acesta s-a declarat independent, dar a strâns semnături sub bannerul partidului pe care îl conduce, astăzi, 30 august, Vasile Tarlev anunță că echipa sa a organizat congresul partidului „Viitorul Moldovei” pentru a depune din nou cererea de înregistrare la CEC, de această dată din partea formațiunii sale politice.

Anterior am strâns toate semnăturile pentru înaintarea mea la prezidențiale. CEC a anulat decizia aprobată anterior. Noi le mulțumim!…Dumnezeu nu bate cu bățul! …. Organele de conducere ale Partidului Viitorul Moldovei s-au convocat de urgență și au adoptat decizia, conform legislației și statutului partidului, de a înainta din partea Partidului Viitorul Moldovei candidatura mea la funcția de președinte al Republicii Moldova pe 20 octombrie. În al doilea rând, au fost aprobate toate deciziile necesare care țin de grupul de inițiativă pentru strângerea semnăturilor: șeful grupului de inițiativă, contabilul, tot ce trebuie pentru a-mi înainta candidatura… Acum sunt aprobate toate deciziile, se pregătește întregul pachet de documente pentru a merge la CEC să înregistrăm grupul de inițiativă pentru a-l susține pe Vasile Tarlev, candidat la prezidențiale din partea Partidului Viitorul Moldovei”, spune Tarlev.

Precizăm că joi, 29 august, Comisia Electorală Centrală (CEC) și-a anulat decizia de înregistrare a grupului de inițiativă pe motiv că, deși Tarlev s-a declarat independent, a colectat semnăturile pentru înaintarea sa la scrutinul prezidențial sub bannerul partidului său Viitorul Moldovei. Detalii AICI.

Pe 21 august, fostul premier Vasile Tarlev, a anunțat că a decis să candideze la funcția de președinte „independent” deși este liderul unui partid. Tot în acea zi, el a depus documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului. Detalii AICI.

La o săptămână după anunțul lui Tarlev, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin a anunțat că îl va susține în cursa prezidențială. Detalii AICI.

***

Vasile Tarlev a deținut funcția de premier în perioada comunistă, 2001-2008.

În august 2016, Tarlev a fost decorat de către președintele rus Vladimir Putin cu Ordinul Prieteniei pentru un „aport mare la dezvoltarea colaborării economice, umanitare și de afaceri cu Federația Rusă”.

Ulterior, ex-premierul și-a anunțat intenția de a candida independent la șefia statului în alegerile din octombrie 2016, dar cererea de înregistrare i-a fost respinsă de către Comisia Electorală Centrală, pe motiv că „nu au fost întrunite cerințele minime stabilite de lege”, potrivit Europa Liberă.

În februarie 2024, el a anunțat că revine în politică și că va conduce Partidul Politic „Viitorul Moldovei”, redenumit din Partidul „Bugeacul Nostru”. Detalii AICI.

În iunie 2024, potrivit TV8, vicepreședintele Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Mereuță, l-a acuzat pe colegul său fostul premier Vasile Tarlev, că i-a pus pe tavă lui Șor, formațiunea fondată acum câteva luni. Mereuță a arătat sursei citate mai multe fotografii în care Tarlev a fost într-o vizită în Federația Rusă, alături de oamenii lui Șor. De cealaltă parte, fostul premier a negat toate acuzațiile și a spus că a fost în Rusia, dar cu alt scop.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: