După ce l-a investigat sub acoperire, Spătaru îl cheamă pe Șor la o dezbatere publică: „Aceasta electorală e plictisitoare”
Full Article 2 minutes read

După ce l-a investigat sub acoperire, Spătaru îl cheamă pe Șor la o dezbatere publică: „Aceasta electorală e plictisitoare”

Președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, îl invită pe politicianul fugar Ilan Șor, pe care l-a investigat „sub acoperire”, în coordonare cu organele de drept din țară, într-un dosar privind finanțarea ilegală a partidelor politice, la o dezbatere publică. Spătaru propune ca dezbaterea să se desfășoare online, pe 2 noiembrie, ora 19:00.

Arina Spătaru a declarat pe 26 octombrie, într-un briefing, că toți candidații pentru funcțiile de primar și consilier, desemnați de partidele „Renaștere”, „Șansă” și „Forța de Alternativă și Salvare” ar fi „finanțați deschis de către oligarhul fugar” Ilan Șor. La fel, susține Spătaru, Șor ar controla mai mulți candidați independenți și politicieni din partide neafiliate oficial cu el.

„Campania aceasta electorală e plictisitoare și deprimantă pentru că studiourile s-au umplut cu tot felul de păcălici. (…) Iată de ce am decis să lansez o invitație publică la dezbateri în direct domnului Ilan Mironovici Șor. Până la urmă, el candidează și nu miile de candidați de carton puși pe liste din banii lui. (…) Hai să vedem dacă domnul Șor are curaj să își susțină, în persoană, toată gașca asta de partiduțe. Hai să vedem dacă domnul Șor are curajul să participe la o dezbatere liberă, nu doar să vorbească din telefonul Marinei Tauber!”, a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru

În reacție, Ilan Șor a distribuit live-ul Arinei Spătaru în care îl provoacă la o dezbatere publică cu un scurt mesaj: „Sunt gata”.

***

Amintim că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Potrivit informației publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru funcția de primar al Chișinăului s-au înscris în cursa electorală 27 de pretendenți, printre ei Arina Spătaru (ALDE).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: