„E timpul”. După 27 de ani, Vladimir Voronin va ceda șefia Partidului Comuniștilor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„E timpul”. După 27 de ani, Vladimir Voronin va ceda șefia Partidului Comuniștilor (VIDEO)

Vladimir Voronin urmează să cedeze conducerea Partidului Comuniștilor. Noul lider urmează să fie ales în cadrul Congresului partidului. Anunțul a fost făcut de către liderul PCRM în cadrul ediției din 2 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Deputatul comunist Vladimir Voronin a anunțat că Congresul PCRM urmează să se desfășoare până la încheierea anului curent.

„A trecut mai mult de un an de când împuternicirile noastre au expirat. Dar în statutul partidului este indicat că în momente de crize, cum este pandemia, comitetul central are voie să prelungească mandatul actual. Asta am și făcut. Deja am discutat primele probleme organizatorice”, a menționat Voronin.

Ex-președintele țării a precizat că nu va accepta un nou mandat de lider al formațiunii, însă va continua să sprijine acest partid „toată viața”.

„Este un termen lung în fruntea partidului. Nu sunt exemple în istoria partidelor comuniste, începând de la Lenin, Stalin și ceilalți. Nu e cazul. Nu mă compar cu astfel de figuri de nivel cosmic, însă e timpul”, a adăugat Voronin.

Vladimir Voronin conduce PCRM de 27 de ani. De-a lungul timpului, acesta a fost președinte al țării și deputat. În prezent, acesta este deputat al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: