€6000 pentru o pedeapsă cu suspendare condiționată. Un avocat, condamnat la 3 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

€6000 pentru o pedeapsă cu suspendare condiționată. Un avocat, condamnat la 3 ani de închisoare

Un avocat a pretins 6000 euro ca să exercite influență asupra procurorilor și judecătorilor în cadrul unei cauze penale. Judecătoria Drochia l-a condamnat pe 24 februarie la 3 ani de închisoare. 

Urmărirea penală a fost începută în octombrie 2021. Inițial, avocatul a cerut 1000 euro pentru a-l determina pe judecătorul din cadrul Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni pentru ca clientul său să fie plasat în arest la domiciliu.

Ulterior, avocatul a cerut 5000 de euro pentru a-l determina pe procuror să solicite condamnarea la o pedeapsă cu suspendare condiționată, iar pe judecător să-l determine să pronunțe a unei sentințe de condamnare cu suspendare condiționată a executării pedepsei.

Acesta a primit doar 3000 de euro, iar restul banilor urmau să-i fie transmiși lui după expirarea termenului de atac a sentinței.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 2 luni, inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar judecarea acesteia a durat 1 an și 2 luni.

Astfel, avocatul a fost condamnat la 3 ani în penitenciar de tip semiînchis și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 4 ani.

Totodată, de la inculpat s-a confiscat cu trecerea forțată și gratuită în proprietatea statului cei 4000 de euro, pe care i-a primit el ilegal.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: