Elevii cu nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie acceptați la studii liceale. Perciun: „Este puțin, dar să începem de undeva”
Full Article 2 minutes read

Elevii cu nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie acceptați la studii liceale. Perciun: „Este puțin, dar să începem de undeva”

Nota medie de admitere la liceu ar putea fi modificată. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, într-un live pe Facebook. Potrivit oficialului, dacă noul Regulament elaborat de minister va trece de consultări și va fi aprobat, atunci elevii care nu au obținut cel puțin nota 6, în medie, ar putea să nu mai fie acceptați la studii liceale.

„Părerea mea este că și nota medie minimă 6 este puțin, dar zicem să începem de undeva. Pornim cu ideea introducerii acestei medii minime pentru că, totuși, materialul de la liceu are un anumit grad de complexitate și atunci pentru a-l putea însuși, prezumăm noi că și rezultatele de la gimnaziu trebuiau să atingă un nivel minim. Nouă ne pare că 6, totuși, nu este prea mult, o cerință tocmai înaltă”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit oficialului, în 2023, circa 1.500 de elevi nu au reușit să obțină nota medie 6.

„În cazul copiilor care nu reușesc să atingă acest nivel, întotdeauna există opțiunea unui colegiu sau a unei școli profesionale. Pentru noi principial este să construim un sistem meritocratic, unde elevii cu un anumit nivel de rezultate merg la liceele teoretice unde se studiază în profunzime discipline teoretice, ceilalți, în funcție de capacități, posibilități sau interes, merg spre un colegiu sau o școală profesională, unde încep să învețe mai devreme o profesie”, a mai declarat Dan Perciun.

După consultările publice, noul regulament de admitere în liceu urmează să fie propus spre aprobare Guvernului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: