Elevii din capitală ar putea primi mere la școală. Primarul convoacă în ședință producătorii autohtoni
Full Article 2 minutes read

Elevii din capitală ar putea primi mere la școală. Primarul convoacă în ședință producătorii autohtoni

Elevii claselor I-XII ar putea primi mere proaspete, gratuit, pe parcursul lunilor septembrie-octombrie. Subiectul va fi discutat joi, 23 septembrie 2021, în sala de ședințe a Consiliului Municipal Chișinău, unde va avea loc o reuniune comună a responsabililor municipali și a producătorilor autohtoni.

Potrivit unui comunicat de presă, ședința va avea loc în contextul inițiativei primarului capitalei de a asigura elevii din municipiul Chișinău cu mere proaspete și, respectiv, de a susține producătorii autohtoni de fructe, care nu au unde să-și comercializeze marfa.

Ședința are scopul de a discuta cu agenții economici condițiile de contractare pentru aprovizionarea cu mere proaspete a elevilor din instituțiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chișinău, clasele I – XII.

Produsele trebuie să corespundă rigorilor impuse de lege, iar merele trebuie să fie întregi, curate, sănătoase, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără miros sau gust străin, cu greutatea de 150 grame, însoțite de acte ce confirmă calitatea produselor.

Ședința va avea loc cu prezență fizică și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

***

Pe 13 septembrie, primarul capitalei Ion Ceban că Primăria Chișinău va încheia contracte cu agricultorii, pentru livrarea merelor în școli și grădinițe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: