Moscova închide școlile pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale. Aceștia vor învăța online
Full Article 2 minutes read

Moscova închide școlile pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale. Aceștia vor învăța online

Elevii din clasele gimnaziale și liceale din Moscova vor învăța de la distanță. Despre acest lucru a anunțat pe 14 octombrie primarul orașului, Serghei Sobeanin, scrie Meduza.io. Măsura va fi valabilă cel puțin până pe 1 noiembrie.

La școală vor merge în regim normal doar elevii din clasele 1-5. Pentru aceștia vor fi deblocate cartelele care le permit să circule cu transportul public. Acestea fuseseră suspendate în timpul vacanței de toamnă, care se încheie pe 19 octombrie.

Potrivit edilului, măsura a fost luată din cauza faptului că elevii mai mari sunt mai expuși riscului de a se infecta cu noul coronavirus. Potrivit datelor oficiale – 2/3 dintre minorii infectați din Moscova fac parte anume din această categorie de vârstă.

De asemenea, autoritățile din Moscova au decis să suspende activitatea instituțiilor cu activități suplimentare pentru elevi, cum sunt secțiile sportive și cercurile.

Anterior, a fost prelungită vacanța de toamnă a elevilor. Potrivit primarului Moscovei, măsura s-a dovedit a fi efectivă: „În ultimele zile, numărul de copii infectați a scăzut de la 19% la 11%”.

În afară de aceasta, în Moscova rămâne valabilă obligația purtării măștii de protecție și a mănușilor, iar angajatorii trebuie să se asigure că 30% dintre angajați lucrează de la distanță. La fel, vârstnicii și persoanele care suferă de boli cronice sunt îndemnați să nu iasă din casă fără necesitate stringentă.

Din martie până în prezent, în Rusia au fost testați pozitiv peste 1,3 mln de oameni. Dintre aceștia, aproape 23 de mii au murit, iar peste 1,03 mln s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: