Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din Chișinău, unde a avut loc un incendiu, vor învăța online săptămâna viitoare
Full Article 2 minutes read

Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din Chișinău, unde a avut loc un incendiu, vor învăța online săptămâna viitoare

Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din Chișinău, unde în ajun a avut loc un incendiu, vor învăța de la distanță, în format online, în perioada 8-12 aprilie. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a sectorului Buiucani. 

CSE Buiucani s-a întrunit pe 6 aprilie în ședință extraordinară, pentru a stabili acțiunile prioritare de înlăturare a consecințelor incendiului produs la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”.

Potrivit unui comunicat publicat de Pretura Buiucani, în cadrul ședinței, s-au analizat „detaliat” pagubele cauzate de incendiu și s-au identificat măsurile necesare pentru remedierea acestora. Printre acțiunile prioritare stabilite se numără evaluarea completă a pagubelor materiale, asigurarea unui mediu sigur și securizat în incinta liceului, precum și elaborarea unui plan de reparație a spațiilor afectate.

Totodată, s-a decis sistarea procesului educațional cu prezență fizică și trecerea instruirilor de la distanță, în format online, în perioada 8-12 aprilie.

De asemenea, s-a decis intensificarea măsurilor de prevenire a incendiilor în toate instituțiile de învățământ din sector.

***

Precizăm că, pe 5 aprilie, la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani a avut loc un incendiu. Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Zece echipe de intervenție au participat la stingerea focului.

Din clădire au fost evacuați circa 1 900 de elevi. Victime nu au fost raportate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: