Elon Musk va vinde 10% din acțiunile Tesla. Așa a decis majoritatea participanților la sondajul lansat de miliardar
Full Article 2 minutes read

Elon Musk va vinde 10% din acțiunile Tesla. Așa a decis majoritatea participanților la sondajul lansat de miliardar

Miliardarul american Elon Musk a lansat pe Twitter un sondaj în cadrul căruia și-a întrebat următorii dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla, pe care le deține. Majoritatea a votat în favoarea inițiativei. Elon Musk a scris că va respecta rezultatul sondajului, indiferent care ar fi acesta.

Potrivit rezultatelor sondajului, 57,9% au votat în favoarea vânzării, iar 42,1% – împotrivă. În total, 3,5 mln de utilizatatori au participat la sondajul lansat în ajun.

„În ultimul timp, mulți spun despre câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a plății taxelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, a scris Musk într-un tweet, într-o aluzie la „taxa pentru miliardari” propusă de democrații din Senatul american. Aceștia au propus impozitarea activelor miliardarilor pentru a contribui astfel la finanțarea programului social și de combatere a schimbărilor climatice al președintelui Joe Biden, scrie Digi24.

La începutul lunii noiembrie, datorită creșterii valorii acțiunilor Tesla, averea lui Elon Musk a trecut de 300 miliarde de dolari, el devenind cel mai bogat om de pe planetă. Miliardarul a precizat că nu primește salariu, iar vânzarea acțiunilor companiei este singurul său mijloc de a plăti impozitele.

Potrivit calculelor Reuters, Musk deține circa 170,5 milioane de acțiuni Tesla, iar 10% din acestea ar costa aproximativ 21 miliarde de dolari. Agenția Bloomberg prognozează o cădere a prețului la acțiunile Tesla în dimineața de 8 noiembrie, din cauza sondajului desfășurat de Musk.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: