Erdogan i-a propus lui Putin încetarea unilaterală a acțiunilor armate din Ucraina
Full Article 50 second read

Erdogan i-a propus lui Putin încetarea unilaterală a acțiunilor armate din Ucraina

Îndemnurile la pace în Ucraina ar trebui susținute de „încetarea unilaterală a focului”. Declarația a fost făcută de către președintele turc Recep Tayyip, într-o discuție telefonică cu președintele Rusiei Vladimir Putin, relatează agenția de presă Anadolu

Erdogan i-a spus lui Putin că îndemnurile la pace și dialog ar trebui să fie susţinute de o „încetare unilaterală a focului” şi „reglementarea echitabilă a disensiunilor”.

Referindu-se la războiul dintre Rusia și Ucraina, președintele turc a reamintit rezultatele pozitive ale inițiativelor de promovare a dialogului, care s-au manifestat prin Acordul privind exportul de cereale, un schimb de prizonieri și formarea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare din Zaporojie. 

Preşedintele Turciei ar urma să vorbească în cursul zilei şi cu liderul ucrainean, Vladimir Zelenski.

Pe 24 februarie 2023 se va împlini un an de când Rusia a atacat Ucraina.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: