Erori în facturile la gaz pentru luna noiembrie. Unele compensații nu corespund gradului de vulnerabilitate atribuit
Full Article 2 minutes read

Erori în facturile la gaz pentru luna noiembrie. Unele compensații nu corespund gradului de vulnerabilitate atribuit

Reprezentanții Moldovagaz declară pe 8 decembrie că unii locuitori ai Republicii Moldova au primit factura de plată pentru gazele naturale cu unele erori. Compania menționează că au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate a unor consumatori, indicat în actele de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul www.compensatii.gov.md.

SA „Moldovagaz” anunță că s-a finalizat procesul de distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna noiembrie.

„În acest proces, au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate socială a unor consumatori, indicat în aceste acte de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md”, comunică reprezentanții companiei.

În aceasta situație, Moldovagaz propune consumatorilor „să efectueze plățile conform facturilor emise, iar discrepanțele (erori) financiare vor fi înregistrate ca plată în avans”.

„Recalcularea efectuată se va reflecta în factura pentru luna decembrie, care urmează a fi expediată consumatorilor la începutul lunii ianuarie”, susține compania.

***

Amintim că cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot afla categoria de vulnerabilitate energetică, accesând site-ul și verificându-și „cabinetul personal” unde este publicată informația.

Pe 17 noiembrie, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a anunțat ce se va întâmpla cu familiile care nu se vor înregistra pe platforma online compensații.gov.md. Oficialul a spus că în luna noiembrie, acestea vor beneficia de compensații pentru categoria de vulnerabilitate medie.

Totodată, oficialul a declarat că moldovenii care nu-și vor declara toate veniturile la completarea platformei online compensații.gov.md vor fi vizitați de inspecția socială.

Pe 22 noiembrie, parlamentarul Dan Perciun a anunțat că aproximativ 5 mii de familii din Republica Moldova nu vor beneficia de compensații din partea statului. Oficialul a menționat că este vorba despre familiile care dețin mai mult de 4 proprietăți sau bunuri imobile în valoare de peste 4 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: