„Este în competența Consiliului Municipal Chișinău”. Ceban face precizări privind redenumirea străzii O. Goga
Full Article 2 minutes read

„Este în competența Consiliului Municipal Chișinău”. Ceban face precizări privind redenumirea străzii O. Goga

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut  precizări cu privire la solicitarea de redenumire a străzii Octavian Goga din capitală. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, publicată miercuri, 29 ianuarie, acesta ținut să sublinieze că decizia de a modifica denumirea unei străzi ține de competența Consiliului Municipal Chișinău.

„Vin cu o precizare cu privire la unele informații distorsionate apărute în presă: Șeful Direcției Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru a semnat o scrisoare de concretizare a membrilor Comisiei pentru reglementarea urbonimicilor din Chișinău, care are menirea de a dezbate subiectele cu privire la redenumirea unora sau altor străzi. În prezent această scrisoare semnată de Svetlana Dogotaru este înaintată la toate autoritățile care își vor delega reprezentanți în această comisie”, scrie Ceban.

Edilul a mai scris că, potrivit procedurii, Consiliul Municipal va decide asupra componenței Comisiei. Ulterior, după ce este aleasă comisia, aceasta are dreptul să examineze propunerile venite din partea cetățenilor.

Totodată, potrivit edilului, decizia de a modifica denumirea unei străzi este în competența Consiliului Municipal Chișinău.

Amintim că, marți, 28 ianuarie, consilierul municipal din partea Partidului Liberal, Ion Ceban, ascris că reprezentanții asociației obștești „Fraternitatea Cadeților” condusă de Serghei Nazarenco, dar și de către președintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Serghei Afanascenco, au depus o solicitare către direcția arhitectură a municipiului Chișinău, în care solicită redenumirea străzii O. Goga din Chișinău în A.V. Suvorov.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: