„Este o afirmație dezgustătoare, inventată și total nefondată”. Peter Michalko, despre presupusa scrisoare a Maiei Sandu către UE
Full Article 2 minutes read

„Este o afirmație dezgustătoare, inventată și total nefondată”. Peter Michalko, despre presupusa scrisoare a Maiei Sandu către UE

Pe 20 martie, mai multe surse mass-media au scris că președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a cerut Uniunii Europene să impună „un embargou asupra produselor agricole” din Republica Moldova. Peter Michalko, șeful delegației UE în țara noastră, a catalogat aceste informații drept false, iar Maia Sandu a declarat că va ataca în judecată portalul care a publicat această știre. 

„Am văzut cu dezămăgire că și în aceste momente grele se inventează și se distribuie informații false. Acesta este cazul și știrii false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii moldovenilor”, a declarat Peter Michalko.

„Aceasta este o afirmație dezgustătoare, inventată și total nefondată, iar autorii săi și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să aducă incertitudine în societate”, a mai spus șeful delegației Uniunii Europene.

I saw with disappointment that even in these difficult times, disinformation is invented and spread. This is the case…

Geplaatst door Peter Michalko op Vrijdag 20 maart 2020

La rândul său, Maia Sandu a scris pe Facebook că va depune o cerere prealabilă în privința site-ului care a publicat aceste informații.

Am auzit că Igor Dodon vrea să închidă paginile care distribuie informații false. Îi propun să înceapă cu pagina de mai…

Geplaatst door Maia Sandu op Donderdag 19 maart 2020

Deși, majoritatea portalurilor au șters această știre, deputatul Sergiu Litvinenco a reușit să facă câteva capturi de ecran.

Avem un exemplu de fake-news confirmat – însuși șeful Delegației UE, Peter Mihalko, dezminte falsul așa numitei scrisori…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Zaterdag 21 maart 2020

Anterior, președintele Igor Dodon a amenințat persoanele care răspândesc informații false pe rețelele de socializare, dar și presa care le preia. Șeful statului a anunțat că ia în considere propunerea pedepselor penale pentru promovare de fake news.

x