„Este o dovadă că eu sunt cel mai mare inamic”. Năstase a comentat presupusa conversație dintre Dodon și Ceban
Full Article 3 minutes read

„Este o dovadă că eu sunt cel mai mare inamic”. Năstase a comentat presupusa conversație dintre Dodon și Ceban

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase susține că înregistrarea audio în care se presupune că ar figura președintele țării și primarul capitalei este o dovadă a faptului că invalidarea alegerilor locale din 2018 a fost pusă la cale de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, cu implicarea lui Serghei Iaralov. 

„Iată dovada faptului că cel mai mare inamic, atât a lui Dodon, cât și a lui Plahotniuc, dar și a altora, am fost și rămân eu. Iar mandatul de primar le-ar fi aruncat în aer toate afacerile mafiote de zeci de milioane de euro. Prin dezinformare, propagandă, minciună și fake news, Plahotniuc și Dodon nu au făcut decât să mă linșeze pogramatic și atunci ca și acum, cu speranța că pot influența deznodământul alegerilor prezidențiale”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui briefing din 16 iunie.

Liderul Platformei DA a mai spus că, din informațiile pe care le deține, la discuțiile respective a luat parte și apropiatul lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov. El a mai spus că, în timpul mandatului lui Igor Dodon, instituțiile statului au fost și sunt extrem de vulnerabile, inclusiv și administrația prezidențială, deoarece un stat în care președintelui îi sunt înregistrate conversațiile telefonice nu ar mai fi un stat de drept, ci unul capturat.

Andrei Năstase a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianglo, să „își facă treaba” și „să facă dreptate”:

„De cîte astfel de dovezi mai aveți nevoie pentru a înțelege gravitatea tăcerii și inacțiunii Procuraturii Generale, în spețele penale care îl cuprind direct pe Igor Dodon? De ce ați decis să contribuiți la degradarea continuă și periculoasă a vieții noastre publice, a încrederii oamenilor în instituțiile statului?”, a spus Năstase.

Liderul Platformei DA s-a adresat și deputaților din fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate, îndemnându-i să se exprime asupra proiectului de moțiune și asupra susținerii unui nou guvern, asumat de Platforma DA. El a reiterat că va candida la funcția de președinte al R. Moldova.

„Pretinșii prieteni și parteneri îmi tot repetă că nu aș avea șanse să câștig alegerile prezidențiale din toamnă. Observăm că nu convin nimănui, nici unora, nici altora. Iată de ce vreau să fie foarte clar: voi candida la alegerile prezidențiale”, a precizat Năstase.

Amintim că în dimineața de 16 iunie, mai multe instituții mass media, inclusiv NM, au primit o înregistrare audio în care se presupune că figurează președintele Igor Dodon și primarul capitalei, Ion Ceban. Aceștia discută despre anularea alegerilor locale din municipiul Chișinău, unde Andrei Năstase ieșise câștigător. Igor Dodon și Ion Ceban au calificat înregistrarea drept „un fals”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: