„Este o zi istorică!” Marea Britanie a aprobat o pastilă antivirală pentru tratarea COVID-19 acasă
Full Article 2 minutes read

„Este o zi istorică!” Marea Britanie a aprobat o pastilă antivirală pentru tratarea COVID-19 acasă

Marea Britanie este prima țară care a aprobat folosirea unei pilule antivirale pentru tratarea COVID-19, care poate fi administrată acasă. Deocamdată nu este clar când va fi disponibilă, informează BBC.

Pastila –  molnupiravir – va fi administrată de două ori pe zi pacienților testați pozitiv cu coronavirus. Aceasta a fost creată, inițial, pentru tratamentul gripei, iar potrivit studiilor, ar reduce de două ori probabilitatea spitalizării sau decesului din cauza Covid.

„Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, întrucât Regatul Unit este prima țară din lume în care este aprobat un medicament antiviral care poate fi administrat la domiciliu împotriva Covid”, a declarat ministrul britanic al Sănătății Sajid Javid.

Molnupiravir este produs de companiile americane Merck, Sharp and Dohme (MSD) și Ridgeback Biotherapeutics și este primul medicament antiviral împotriva Covid care se administrează în pastile și nu este injectat intravenos.

Pilula a primit licență pentru pacienții de peste 18 ani, testați pozitiv pentru COVID-19 și cu cel puțin o comorbididate ca obezitatea sau boală cardiacă. Pacienții cu simptome ușoare până la moderate vor primi medicamentul timp de cinci zile.

Molnupiravir așteaptă aprobare oficială în Statele Unite, Uniunea Europeană și în mai multe alte țări ale lumii.

Marea Britanie și-a asumat să asigure 480 de mii de cursuri de tratament, iar primele livrări vor fi făcute în noiembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: