„Este timpul să deschidem toate cărțile”. Mesajul Zalinei Marghieva după ce a ratat calificarea în finala de la Olimpiadă
Full Article 3 minutes read

„Este timpul să deschidem toate cărțile”. Mesajul Zalinei Marghieva după ce a ratat calificarea în finala de la Olimpiadă

Atleta din Republica Moldova, Zalina Marghieva, s-a declarat „întristată” după ce a ratat calificarea în finala Jocurilor Olimpice de la Paris. De asemenea, sportiva a anunțat că în viitorul apropiat va relata despre cum a decurs pregătirea sa pentru Olimpiadă, pentru „a deschide toate cărțile”. Precizările au fost făcute într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, publicat în data de 4 august. 

Astăzi pentru mine Jocurile Olimpice au luat sfârșit. Din păcate, nu a fost ziua mea și sunt întristată, dar sportul este sport și trebuie să acceptăm toate urcușurile și coborâșurile pe care ni le oferă Domnul. Sunt mândră că am avut posibilitatea să apăr onoarea țării mele la 5 ediții a Jocurilor Olimpice”, a menționat Zalina Marghieva.

Sportiva a mulțumit pentru susținerea acordată Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Ministerului Educației și Cercetării, Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, Manejului de Atletism și Poliției de Frontieră, în cadrul căreia activează.

În scurt timp, dupa ce o să-mi stăpânesc emoțiile, o să vin cu postare despre cum a decurs pregătirea mea. Este timpul să deschidem toate cărțile!”, a conchis aceasta.

Declarațiile Zalinei Marghieva despre pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice de la Paris vin după acuzațiile fratelui său, atletul Serghei Marghiev, care la fel ne-a reprezentat țara la Olimpiadă, referitor la acest aspect. Pe 27 iulie, Serghei Marghiev a scris pe Facebook că Federația de Atletism din Republica Moldova (FAM) „a contribuit cel mai puțin benevol” la pregătirea sa și a altor sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Potrivit lui, federația l-ar fi refuzat în pregătire atât pe el, cât și pe sora sa pe motiv că nu ar dispune de bani. Serghei Marghiev a declarat că situația s-a schimbat doar după ce a început să expedieze federației demersuri oficiale cu solicitarea de a primi răspuns în scris.

În replică, FAM a declarat, pe 29 iulie, că va face „în timp util” o analiză care va conține detalii despre rolul pe care l-a jucat în procesul de pregătire a atleților care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Paris. Federația națională de Atletism nu a comentat acuzațiile lui Marghiev, menționând doar că-i respectă dreptul la opinie.

Precizăm că Zalina Marghieva a evoluat la Olimpiada de la Paris în data de 4 august, la proba aruncarea cu ciocanul. Cel mai bun rezultat pe care l-a înregistrat este 67.84 m, care însă nu a fost suficient pentru a se califica în finală.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoara în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi în cadrul a 10 probe.

Până acum, țara noastră a obținut două medalii de bronz, la proba de judo. Bronzul olimpic a fost câștigat de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: