„Este un prieten al Republicii Moldova”. Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” lui Peter Michalko (FOTO)
Full Article 2 minutes read

„Este un prieten al Republicii Moldova”. Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” lui Peter Michalko (FOTO)

Președinta țării Maia Sandu i-a conferit, astăzi, Ordinul de Onoare Ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko. Anunțul a fost făcut pe 9 mai. 

Maia Sandu a menționat că Peter Michalko este „un prieten al Republicii Moldova” și are „merite deosebite în promovarea valorilor europene”.

„Astăzi, cu prilejul Zilei Europei, i-am conferit „Ordinul de Onoare” domnului Peter Michalko, Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, în semn de recunoștință pentru susținerea constantă, oferită cetățenilor Republicii Moldova în eforturile noastre de a trăi în democrație și bunăstare. Domnul Ambasador Michalko are merite deosebite în promovarea valorilor europene în țara noastră”, a precizat Sandu.

De asemenea, șefa statului a mulțumit diplomatului european pentru susținerea oferită Moldovei.

„Îi mulțumesc în numele cetățenilor moldoveni, pentru sprijinul continuu, pentru faptul că este mereu alături de noi în demersul nostru pentru libertate și stat de drept, pentru susținerea reformelor care să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor, inclusiv prin numeroasele proiecte de dezvoltare, prezente în diverse domenii în toate raioanele țării. Domnul Peter Michalko este un prieten al Republicii Moldova. Mulțumim, domnule Ambasador Michalko! Mulțumim, Uniunea Europeană!”, a conchis Maia Sandu.

***

Mandatul lui Peter Michalko de ambasador al UE în Republica Moldova va expira în august 2021. Conform surselor NM, funcția va fi preluată de către Jānis Mažeiks, un diplomat leton.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi interior

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: