„Eu o să fac ceea ce nu a făcut Maia”. Renato Usatîi se pregătește de campania prezidențială
Full Article 2 minutes read

„Eu o să fac ceea ce nu a făcut Maia”. Renato Usatîi se pregătește de campania prezidențială

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, nu exclude că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Politicianul declară că dacă va ajunge președinte de țară va face „ceea ce nu a făcut” șefa statului – va introduce o lege a lustrației și va adopta o nouă Constituție.

„Eu o să merg în campania prezidențială, la anul, ca anume să băgăm nu doar lustrația. Eu o să merg la prezidențiale cu proiectul unde promisiunea numărul unu care va trebui sa fie realizată asta e ceea ce nu a făcut Maia. Nu o să cer numai lustrația, o să cer resetarea statului prin adoptarea unei Constituții noi”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive.

Politicianul spune că va fi unul din candidatul Partidului Nostru la prezidențiale, însă nu exclude că formațiunea și-ar putea alege un alt reprezentat „mai bun”.

„Dacă o să apară unul mai bun, o să fie altul, nu-i problemă. Asta nu este important acum”, a mai precizat Usatîi.

Amintim că Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova pe 24 decembrie 2020, după victoria din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Anterior, în perioada iunie-noiembrie 2020, Maia Sandu a deținut funcția de prim-ministru al țării. Recent, Sandu a confirmat, într-un interviu pentru publicația Bloomberg, că va candida pentru încă un mandat.

Următoarele alegeri prezidențiale ar urma să se desfășoare, în Republica Moldova, în anul 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: