Eveniment de lansare a recensământului populației, la Chișinău. Recean: „Informațiile colectate ne vor ajuta”
Full Article 2 minutes read

Eveniment de lansare a recensământului populației, la Chișinău. Recean: „Informațiile colectate ne vor ajuta”

Pe 6 aprilie, la Chișinău, a avut loc evenimentul de lansare a recensământului populației și locuințelor „Deschidem ușa pentru Recensământ: Comunitate, Transparență, Participare”. Prim-ministrul Dorin Recean a ținut un discurs, în cadrul evenimentului, în care a îndemnat toți cetățenii să participe la acest exercițiu național. Șeful Executivului a menționat că datele colectate în cadrul recensământului sunt necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare socială și de infrastructură.

Informațiile colectate ne vor ajuta să proiectăm mai bine infrastructura, să modernizăm educația, să îmbunătățim serviciile sociale și de sănătate, precum și să asigurăm o planificare mai eficientă a vieții noastre cotidiene. Guvernul construiește tot mai mult, iar datele obținute în urma recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”, a declarat prim-ministrul, potrivit unui comunicat publicat de Guvern.

Recensământul are loc o dată la 10 ani. În acest an, recenzorii vor introduce datele electronic, folosindu-se de o tabletă. Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.

Vă îndemn să răspundeți la întrebările celor peste 4 000 de recenzori, care în această perioadă vor bate la ușile din toată țara, și să încurajați familia, prietenii și vecinii să facă același lucru. Nu putem merge înainte până când nu decidem cu toții, ca o familie, care sunt prioritățile noastre”, a conchis premierul Recean.

Precizăm că recensământul populației și locuințelor din Republica Moldova din acest an va începe pe data de 8 aprilie și se va finaliza pe 7 iulie. Acesta va fi desfășurat de Biroul Național de Statistică cu sprijinul Guvernul Republicii Moldova, Uniunii Europene și Fondului ONU pentru Populație.

Șeful BNS Oleg Cara a declarat, anterior, că cetățenii care vor refuza să participe la recensământ riscă amenzi de până la 2500 de lei. Potrivit lui, amenzile vor fi aplicate doar „în cazuri excepționale”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: