Recensământul populației din Moldova va începe pe 8 aprilie. În ce scop vor fi folosite datele acumulate
Full Article 2 minutes read

Recensământul populației din Moldova va începe pe 8 aprilie. În ce scop vor fi folosite datele acumulate

Recensământul populației și locuințelor din Republica Moldova din acest an va începe pe data de 8 aprilie și se va desfășura până în luna iulie. Acest lucru este prevăzut într-un proiect elaborat de Biroul Național de Statistică, scrie IPN.

Potrivit proiectului, perioada de colectare a datelor de recensământ se va efectua în perioada 8 aprilie – 7 iulie. Datele de recensământ despre persoanele care fac obiectul recensământului vor fi colectate fie în mod direct prin recenzarea (intervievarea) persoanelor în cauză, fie în mod indirect – din surse de date administrative sau private.

Informațiile colectate la recensământ vor fi folosite inclusiv pentru calculul numărului populației rezidente a Republicii Moldova, precum și pentru constituirea bazei de sondaj pentru cercetări statistice în gospodăriile populației.

„Scopul recensământului este de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri”, precizează BNS.

Proiectul hotărârii Guvernului cu privire la data de referință a recensământului populației și locuințelor în anul 2024 urmează să fie examinat și aprobat de Guvern.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: