Evenimentul va începe la 10:30 cu o sesiune plenară. Popescu, detalii despre summitul din 1 iunie 
Full Article 3 minutes read

Evenimentul va începe la 10:30 cu o sesiune plenară. Popescu, detalii despre summitul din 1 iunie 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a oferit mai multe detalii cu privire la programul summitului din 1 iunie care va avea loc în Republica Moldova. Oficialul a declarat că evenimentul va începe la 10:30, la Castelul Mimi, cu o sesiune plenară „în care liderii vor avea ocazia să exprime poziția statelor pe anumite domenii”. 

Pe 30 mai, ministrul Nicu Popescu a menționat că Summitul Comunității Politice Europene „va începe cu o sesiune plenară în care liderii vor avea ocazia să exprime poziția statelor pe anumite domenii de intern”.

Ulterior, liderii se vor separa pe așa numitele grupuri de lucru, vor discuta în detaliu mai multe subiecte, în special subiecte ce țin de pacea și securitatea pe continentul european, energia și tranziția climatică cât și modalitățile de a facilita și integra mai bine continentul european prin intermediul unor proiecte de conectivitate. Ulterior, în cadrul summitului, vor fi create și sunt oferite mai multe spații pentru întâlniri și întrevederi bilaterale. Liderii, timp de câteva ore, vor avea întâlniri bilaterale între diferite state”, a precizat Popescu.

Tot în jurul acestui summit, a comunicat Popescu, vor avea loc mai multe acțiuni și anunțuri legate nemijlocit de Republica Moldova.

Summitul propriu zis va începe la ora 10 și 30 cu sosirea liderilor delegațiilor la Castelul Mimi și se va încheia aproximativ la ora 19 seara”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

De precizat că Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Cum se desfășoară pregătirile pe traseul Chișinăul – Bulboaca puteți vedea în reportajul NM.

În acest context că Inspectoratul General al Poliției a anunțat o serie de măsuri de securitate pentru Summit-ul din 1 iunie, de la Chișinău. Poliția a precizat că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie, precum și pentru dronele civile, în perioada 31 mai-2 iunie. Excepție vor face doar aeronavele civile. Totodată, oamenii legii au îndemnat populația să dețină în această perioadă un act de identitate, iar șoferii – să evite străzile principale. Rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada  31 mai – 1 iunie pot fi consultate AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: