Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a scăpat de arest la domiciliu și este liberat provizoriu sub control judiciar
Full Article 2 minutes read

Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a scăpat de arest la domiciliu și este liberat provizoriu sub control judiciar

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, este liberat provizoriu sub control judiciar. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale. Până în iunie, acesta s-a aflat în arest la domiciliu. 

Pe 23 iunie 2022, Curtea de Apel Chișinău i-a aplicat lui Sergiu Sîrbu măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile”, a declarat Cherpec.

La sfârșitul lunii mai, Sîrbu a fost plasat în arest la domiciliu, prin decizia magistraților judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Anterior, acesta a fost deținut în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Sîrbu a declarat pentru portalul anticoruptie.md că este nevinovat.

La începutul lunii februarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile a mai mulți foști parlamentari care au schimbat taberele politice, bănuiți de îmbogățire ilicită. Ulterior, cinci dintre ei au fost reținuți: Sergiu Sirbu, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi.

Cariera politică a lui Sergiu Sîrbu

Amintim că Sergiu Sîrbu a fost inițial deputat al Partidului Comuniștilor. În 2012 a părăsit formațiunea și s-a regăsit pe lista Partidului Democrat la alegerile parlamentare. În februarie 2020, împreună cu alți cinci deputați democrați, Sergiu Sîrbu părăsește PDM și crează grupul parlamentar Pro Moldova. În octombrie același an, pleacă de la Pro Moldova, din motive „atât de ordin personal, cât și profesional”, și anunță că își va continua activitatea în calitate de deputat neafiliat. Câteva zile mai târziu, la 2 noiembrie, împreună că alți foști democrați trecuți pe la Pro Moldova, crează platforma parlamentară Pentru Moldova, la care au aderat și deputații fracțiunii Partidului Șor.

La alegerile parlamentare anticipate din vara lui 2021, Sîrbu figurează al 9-lea pe lista Partidului Șor, însă nu accede în Parlament. Ulterior a anunțat, într-un interviu pentru o instituție media, că se retrage din politică, însă două zile mai târziu, Partidul Șor a anunțat că Sîrbu a fost ales vicepreședintele formațiunii, notează RISE Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: