Ex-ministrul Apărării Alexandru Pînzari susține că se pregătesc „bombe informaționale” pentru prelungirea detenției sale
Full Article 2 minutes read

Ex-ministrul Apărării Alexandru Pînzari susține că se pregătesc „bombe informaționale” pentru prelungirea detenției sale

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a publicat o nouă adresare din detenție. Acesta susține că s-ar pregăti lansarea, în următoarele zile, a unor „bombe informaționale”, prin care s-ar urmări pregătirea opiniei publice, în vederea prelungirii cu 30 de zile a termenului său de detenție.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Pînzari menționează că anumite persoane sunt interesate de prelungirea termenului său de detenție și ar fi pus la cale o campanie de defăimare. Ex-ministrul Apărării nu a precizat la cine anume se referă.

„În zilele următoare, în anumite surse media, vor apărea pretinse bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea mea în continuare. Acest lucru va fi făcut pentru a pregăti opinia publică de prelungirea cu încă 30 de zile a termenului de detenție în cazul meu. Dat fiind această situație, vin cu un apel către opnia publică să nu se lase manipulată de campanii media dirijate din umbră de persoane cu interese obscure”, se arată în mesaj.

Pînzari a îndemnat jurnaliștii și instituțiile media „să nu admită atragerea lor în jocuri murdare care nu au nimic în comun cu informarea corectă a publicului larg”.

„Reiterez și pe această cale poziția expusă anterior – sunt nevinovat, iar dosarul meu e unul cusut cu ață albă. Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu adevărul va triumfa, iar persoanele care stau în spatele instrumentării acestui dosar vor fi pedepsite conform legii”, a conchis Pînzari.

***

Amintim că Alexandru Pînzari, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției în timpul guvernului controlat de Partidul Democrat, iar ulterior funcția de ministru al Apărării, în timpul guvernului de coaliție format din PSRM și PDM, a fost reținut pe 30 iulie, în urma unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia. El este vizat în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. În același dosar figurează Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, care, la fel, au fost plasați în arest.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: