Ex-ministrul Justiției Sergiu Litvinenco o consultă pe Maia Sandu? Șefa statului: „Și pe mine, dar nu doar”
Full Article 2 minutes read

Ex-ministrul Justiției Sergiu Litvinenco o consultă pe Maia Sandu? Șefa statului: „Și pe mine, dar nu doar”

Fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco o consultă pe șefa statului Maia Sandu. Cu toate acestea, el nu deține funcția de consilier prezidențial în domeniul justiției. Litvinenco consultă și reprezentanți ai unor instituții ale statului, totodată este consultant într-un proiect pe reforma justiției. Precizările au fost făcute de președinta Maia Sandu în timpul unei emisiuni TV. 

Maia Sandu a spus că nu are un consilier pe subiecte legate de domeniul justiției.

„De ce ar trebui să am neapărat un consilier pe justiție în situația în care am discuții săptămânale cu colegii din Guvern, cu oameni care sunt implicați în elaborarea reformei justiției? (…) Pe câteva domenii am consilieri, pe alte domenii nu am consilieri. Pe justiție – pentru că așa s-a întâmplat, nu am identificat o persoană care să se fi potrivit acestei funcții”, a declarat Sandu la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Întrebată dacă este este adevărat că este consiliată de fostul ministru al justiției Sergiu Litvinenco, șefa statului a răspuns: „El este consultant într-un proiect și participă la unele discuții așa cum participă și altă lume. Nu este consilierul… Este consultant într-un proiect pe reforma justiției. (…) Da, mă consultă și pe mine, dar nu doar și alte instituții alte statului”.

Sergiu Litvinenco a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada martie 2019 – august 2021 și președinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități în perioada iunie – noiembrie 2019. În perioada 2021-2023 a fost ministru al Justiției. Litvinenco mai este fondator al Partidului Acțiune și Solidaritate. În noiembrie 2023, fostul premier Natalia Gavrilița a anunțat despre fondarea organizației „Parteneriate pentru Noua Economie”, împreună cu fostul ministru al justiției Sergiu Litvinenco și comentatorul politic Victor Ciobanu. Organizația va fi o platformă pentru mobilizarea oamenilor și elaborarea soluțiilor pentru o economie moldovenească puternică, a precizat Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: