Ex-președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, prins beat la volan, nu va mai putea conduce. Decizia instanței
Full Article 2 minutes read

Ex-președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, prins beat la volan, nu va mai putea conduce. Decizia instanței

Ex-președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – a fost condamnat la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității în dosarul privind conducerea automobilului în stare de ebrietate avansată. Totodată, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. Decizia a fost pronunțată pe 28 iunie de Judecătoria Orhei, sediul Centru.

Vasile Oanța, procurorul pe cazul lui Dinu Țurcanu, a solicitat ca inculpatului să i se stabilească o pedeapsă de 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de conduce mijloace de transport.

Judecătoarea care a examinat cauza, Viorica Severin, a admis cererea procurorului. De asemenea, magistrata a dispus ca în cazul în care Țurcanu se va eschiva de la munca neremunerată în folosul comunității, aceasta se va înlocui cu închisoare, calculându-se o zi după gratii pentru patru ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Decizia judecătorească poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile de la pronunțare.

Inculpatul nu își recunoaște vina.

***

Precizăm că, în august 2023, oamenii legii l-au prins pe Dinu Țurcanu beat la volan. În urma testării cu aparatul Drager, i-a fost depistată o cantitate de 0,53 mg/l alcool în sânge. Această cantitate depășește de 3,5 ori norma admisibilă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: