Examenele auto ar putea fi susținute în orice centru de examinare din Moldova
Full Article 2 minutes read

Examenele auto ar putea fi susținute în orice centru de examinare din Moldova

Deputații propun eliminarea principiului teritorial de susținere a examenului auto. Asta înseamnă că indiferent de localitatea în care vor face școala auto, viitorii șoferi pot promova examenul acolo unde există centre de examinare.

În opinia  parlamentarilor, acest aspect poate facilita susținerea examenelor și poate exclude intermediarii care vând locuri rezervate. Declarația aparține deputatului Lilian Carp, care a prezentat rezultatele audierilor de către Comisia parlamentară de securitate, pe 12 octombrie.

„Acum, dacă o persoană a fost instruită în Chișinău sau Bălți, poate trece examenul doar în aceste orașe. Astăzi ne-am propus să excludem acest principiu. Dacă există un loc liber pentru promovarea examenului, de exemplu, la Ialoveni, va fi posibil să mergi acolo pentru a susține examenul, chiar dacă persoana a studiat la Bălți ”, a spus Carp.

Aleșii poporului mai propun deschiderea mai multor centre de examinare, în funcție de numărul de școli de șoferi dintr-o anumită localitate.

În același timp, Lilian Carp a declarat că se insistă și pe dotarea mașinilor cu camere video și crearea centrelor pentru monitorizarea procesului de promovare a examenului. Acest lucru ar evita extorcarea de mită de către instructori și le va oferi candidaților dreptul de a contesta rezultatele examinării, în eventualitatea în care sunt nemulțumiți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: