Examenele de BAC vor fi organizate în acest an. Dodon dă vina pe Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Examenele de BAC vor fi organizate în acest an. Dodon dă vina pe Maia Sandu

În acest an, elevii vor susține examenele de bacalaureat. Sesiunea va începe la 4 iunie și se va încheia la 22 iunie 2021. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Natalia Grîu, secretara de stat a ministerului Educației. Anterior, socialiștii au anunțat înregistrarea unui proiect de lege privind anularea, în acest an, a examenelor de bacalaureat, dar și altor examene de absolvire. Acesta nu va putea fi examinat, din cauza că parlamentul a fost dizolvat.

Secretara de stat a precizat că sesiunea de bacalaureat va începe la 4 iunie și se va încheia la 22 iunie 2021. Natalia Grîu a menționat că Ministerul Educației este pregătit pentru organizarea examenelor.

„A fost majorat numărul de centre de bacalaureat pentru ca să nu fie aglomerări de elevi în centrele de bac. A fost mărit și numărul centrelor de evaluare pentru ca pedagogii să nu se adune, să nu fie aglomerări. Pentru aceasta noi o să organizăm evaluarea în mai multe centre de bacalaureat în acest an. Ca un element suplimentar față de ceea ce se face de regulă, de asemenea au fost elaborate instrucțiuni foarte clare care reglementează respectarea normelor de sănătate publică în procedura de organizare a examenelor de bacalaureat”, a precizat secretara de stat a ministerului Educației.

Într-un comunicat de presă publicat după ședința fracțiunii parlamentare a PSRM, Igor Dodon și-a exprimat regretul că din cauza decretului semnat ieri de președintele Maia Sandu, legislativul nu va putea adopta unele proiecte importante sociale, inclusiv anularea examenelor de bacalaureat.

Amintim că, pe 27 aprilie, deputații socialiști Nichita Țurcan și Marina Radvan au anunțat că au înregistrat în Parlament un proiect de lege privind anularea examenelor de bacalaureat. Autorii inițiativei au motivat inițiativa prin faptul că orele în anul universitar 2020-2021 au avut loc în mare parte la distanță, iar sistemul de educație online nu a putut oferi fiecărui elev nivelul de cunoștințe necesar pentru a susține cu succes examenul.

Potrivit Ministerului Educației, anul acesta, 16,7 mii de studenți absolvesc clasele liceale, alte 30 de mii finalizează studiile gimnaziale.

Pe 28 aprilie, președinta țării Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea parlamentului. Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: