„Există cineva pe care îl voi propune președintei”. Recean, pregătit să înainteze un nou ministru al Finanțelor
Full Article 2 minutes read

„Există cineva pe care îl voi propune președintei”. Recean, pregătit să înainteze un nou ministru al Finanțelor

Premierul Dorin Recean a anunțat că pe 31 iulie va propune, șefei statului Maia Sandu, candidatura noului ministru al Finanțelor. Oficialul a refuzat să ofere nume în acest sens, însă a precizat că „există cineva” care va fi înaintat săptămâna viitoare. „Miercuri veți afla totul”, a menționat Recean. 

„Miercuri, când domnul Rotaru va fi aprobat de Parlament în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, eu voi propune președintei Maia Sandu candidatura la postul de ministru al Finanțelor”, a declarat Recean presei, la Ocnița.

Întrebat dacă a identificat o candidatură în acest sens, Recean a răspuns: „Da, există cineva pe care miercuri eu îl voi propune președintei pentru aprobare. (…) Miercuri veți afla totul”.

***

Pe 25 iulie, premierul Dorin Recean a anunțat că Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al Finanțelor și că el își va continua activitatea profesională la Banca Națională a Moldovei. Recean mențină că până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor. Ulterior, reprezentanții BNM au declarat că guvernatoarea Anca Dragu a înaintat pe 25 iulie parlamentului propunerea de numire a lui Petru Rotaru în funcția de viceguvernator al băncii centrale. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: