„Experiment social” soldat cu dosar penal. Patru tineri din Sîngerei și Ștefan Vodă, reținuți după ce au înscenat o răpire
Full Article 2 minutes read

„Experiment social” soldat cu dosar penal. Patru tineri din Sîngerei și Ștefan Vodă, reținuți după ce au înscenat o răpire

Clipe de groază pentru locuitorii mun.Bălți care se aflau pe 23 septembrie, în jurul orei 18:50, pe str. Ștefan cel Mare. Sub ochii lor a apărut un Mercedes negru, cu numere străine de înmatriculare, din care au ieșit doi bărbați cu cagule pe cap, înarmați cu un automat „Kalașnikov”și un pistol, răpind o tânără dintr-o stație de așteptare. Polițiștii au reușit să găsească persoanele implicate în incident, însă acestea au declarat că totul a fost o înscenare.

Polițiștii au fost anunțați despre acest caz de o persoană speriată care a fost martor la această scenă. Angajații Inspectoratului de poliție Bălți al IGP au înregistrat imediat cazul.

Ținând cont de gravitatea acestuia și riscul la care era expusă persoana răpită, dar și alți localnici, prioritate i s-a dat acestui caz, fiind implicate la maxim toate forțele, pentru identificarea automobilului și reținerea persoanelor.

În scurt timp, mașina a fost identificată și stopată pe o stradă din Bălți. În ea se aflau 4 tineri și fata „reținută”. Aceștia au vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani și sunt originari din raioanele Sîngerei și Ștefan Vodă.

Tinerii aveau la ei un un obiect asemănător cu un automat „Kalaşnikov” și un pistol ( ambele din plastic), precum şi 3 cagule negre, din material textil.

Persoanele au fost însoțite la IP Bălţi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Tinerii au declarat oamenilor legii că au încercat să facă un experiment social, pentru a verifica vigilența cetățenilor în asemenea situații. Polițiștii au mai stabilit că respectivii au mai înscenat pe străzile din Bălți încă trei asemenea cazuri.

Patru dintre ei au fost reținuți pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru huliganism.

Inspectoratul General al Poliției solicită cetățenilor să nu repete asemenea acțiuni, care pot degenera în cazuri grave.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: