Expert OMS: Tulpina Delta a coronavirusului se transmite în 5-10 secunde
Full Article 2 minutes read

Expert OMS: Tulpina Delta a coronavirusului se transmite în 5-10 secunde

Tulpina Delta a coronavirusului se transmite în 5-10 secunde. Declarații în acest sens au fost făcute de Natalia Vinograd, medic epidemiolog și expert în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), informează portalul Gazeta.ua.

„Virusul are mai multe caracteristici negative. În primul rând, este mai contagios. Dacă anterior am avut nevoie de 15 minute sau mai mult pentru a fi lângă o persoană care a fost infectată, astfel încât să ne infectăm și noi, atunci astăzi este suficient de la 5 la 10 secunde”, a spus Natalia Vinograd.

Ea a mai precizat că persoanele care s-au vaccinat sunt supuse riscului de a se infecta cu tulpina Delta, însă aceștia vor avea o formă ușoară a bolii.

Menționăm că noua tulpină a coronavirusului, denumită „Delta”, care a fost depistată pentru prima oară în India, a ajuns în Ucraina. Anunțul a fost făcut pe 23 iunie de către secretarul Consiliului național de securitate și apărare Alexei Danilov.

Pe 24 iunie, în România a fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta a coronavirusului. Totuși, autoritățile române au precizat că în acest moment, nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, în România, a variantei Delta.

Potrivit datelor OMS, varianta Delta a coronavirusului este cu 60% mai activă decât tulpina Alfa (cea descoperită în Marea Britanie). De asemenea, aceasta provoacă simptome mai pronunțate, însă savanții au precizat că este nevoie de un studiu suplimentar pentru a confirma aceste informații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: