Explozie controlată la Briceni. Astăzi vor fi detonate cele 80 kg de explozibil ale resturilor de rachetă, depistate în raion
Full Article 1 minutes read

Explozie controlată la Briceni. Astăzi vor fi detonate cele 80 kg de explozibil ale resturilor de rachetă, depistate în raion

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Apărării anunță că geniștii militari împreună cu specialiștii din instituțiile responsabile urmează astăzi să distrugă explozibilul rachetei, prăbușită în ajun în apropierea localității Larga, raionul Briceni.

MAI menționează că „astăzi va avea loc o detonare controlată a resturilor de rachetă în care a fost depistat explozibil”. Instituția asigură că va fi o „explozie controlată a focosului rachetei”.

Astfel, în dimineața zilei de 15 ianuarie, patrulele de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție.

De asemenea a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea.

Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu acțiunea de detonare controlată.

***

În a doua parte a zilei de 14 ianuarie, MAI a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei.

Pe 15 ianuarie, MAI a declarat că în resturile de rachetă din raionul Briceni sunt circa 80 kg de explozibili.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: