UPDATE Explozii în centrul Kievului. Se înregistrează victime
Full Article 2 minutes read

UPDATE Explozii în centrul Kievului. Se înregistrează victime

În dimineața zilei de 17 octombrie, centrul orașului Kiev a fost atacat. Mai multe case au fost avariate în urma incendiilor. 

Primarul Kievului Vitalii Kliciko a anunțat pe Telegram că mai multe explozii au avut loc în centrul orașului – regiunea Șevcenko. Potrivit edilului, o clădire a fost afectată. La fel au fost avariate mai multe case.

Şeful Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrei Ermak, a spus că rușii au atacat capitala Ucrainei cu drone kamikaze.

Federația Rusă nu a comentat deocamdată acuzațiile.

UPDATE: Numărul morților a crescut la 3. Totodată, 19 persoane au fost salvate.

UPDATE: De sub dărâmăturile unei case din Kiev a fost scos cadavrul unei femei, a anunțat primarul Kievului. O altă persoană se află sub dărâmături, iar alte trei persoane au fost transportate la spital.

UPDATE: Administrația orașului Kiev a precizat că toate instituțiile de învățământ au trecut la educația online, întrucât alerta aeriană a fost anunțată înainte de începerea procesului educațional. Totodată autoritățile ucrainene informează că atacul cu drone continuă. Se comunică despre o ofensivă din sudul și estul regiunii Kiev.

De menționat că astăzi este a 236-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: