Expoziție de pictură, în incinta MAEIE. Nicu Popescu: „Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale”
Full Article 1 minutes read

Expoziție de pictură, în incinta MAEIE. Nicu Popescu: „Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) găzduiește o expoziție temporară de pictură cu lucrări ale cunoscutului artist plastic Vladimir Palamarciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

„Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale și să contribuim la afirmarea rolului culturii în procesul de construire și consolidare a imaginii Republicii Moldova în străinătate. Astfel, ministerul de externe găzduiește următoarele 4 luni o expoziție de pictură a artistului plastic Vladimir Palamarciuc. Vom continua vernisarea în cadrul spațiilor publice ale ministerului și ambasadelor noastre în exterior și altor pictori originari din țara noastră și diasporă în strânsă cooperare cu instituțiile de cultură din țară” a menționat ministrul de externe Nicu Popescu.

Vladimir Palamarciuc este un nume de mare notorietate al culturii naționale, creația plasticianului fiind distinsă cu multiple premii naționale și internaționale. Lucrările sale fac parte din colecțiile publice ale Muzeului Național de Artă al Moldovei, Centrului de Cultură George Apostu, Bacău, România, Muzeului Județean din Buzău, România, dar și colecții private din Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Franța, Germania, Anglia, Israel, SUA.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: