Extrădat din Rusia în Ungaria: un moldovean, acuzat că a furat 300 mii de euro din bancomate
Full Article 2 minutes read

Extrădat din Rusia în Ungaria: un moldovean, acuzat că a furat 300 mii de euro din bancomate

Rusia a extrădat în Ungaria un cetățean al Republicii Moldova, acuzat că a furat 300 de mii de euro din bancomate. Presa rusă a scris, pe 20 iunie – cu referire la Ministerul Afacerilor Interne din Rusia, că numele bărbatului este Leonid Hora. Acesta ar fi părăsit Ungaria în 2019 iar în decembrie 2023 a fost reținut la Moscova. NewsMaker a solicitat un comentariu din partea Ministerului de Externe de la Chișinău.

Bărbatul ar fi fost predat organelor de drept maghiare pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. 

„El se afla în căutare internațională sub acuzația de comitere de furt, ca parte a unui grup de persoane, la scară deosebit de mare”, a comunicat Ministerul rus. 

Potrivit datelor poliției maghiare, în noiembrie 2019, Hora și complicii săi „au spart mai multe bancomate și au furat bani în valoare de peste 300 de mii de euro”, după care au părăsit țara. Ulterior, oamenii legii l-au găsit pe bărbat pe teritoriul Rusiei. În decembrie anul trecut, el a fost reținut la Moscova.

NewsMaker a solicitat un comentariu din partea Ministerului de Externe de la Chișinău, iar reprezentanții serviciului relații cu presa au precizat că se vor documenta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: