Facebook nu va mai elimina postările despre originea artificială a virusului COVID-19
Full Article 2 minutes read

Facebook nu va mai elimina postările despre originea artificială a virusului COVID-19

Compania Facebook nu va mai elimina postările despre „originea artificială a virisului COVID-19”, scrie ABC News pe 27 mai. 

„În contextul continuării investigațiilor cu privire la originea COVID-19 și a consultărilor cu experții din domeniul sănătății publice, nu vom mai elimina informațiile cu privire la faptul că COVID-19 a fost creat artificial”, a declarat un reprezentant al companiei pentru postul de televiziune american.

Anterior, publicația Wall Street Journal, cu trimitere la sursele proprii, a scris că trei savanți din cadrul Institutului de virusologie din orașul chinez Wuhan s-au îmbolnăvit sever în noiembrie 2019 și au solicitat ajutor medical. Aceste informații ar servi drept argument privind desfășurarea unei investigații cu privire la teoria că virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator. Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a negat informațiile.

Un grup de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) s-au aflat în China aproape o lună și a desfășurat împreună cu experții chinezi o investigație cu privire la proveniența noului tip de coronavirus. Experții OMS au vizitat Institutul de virusologie din Wuhan, inclusiv un laborator de maximă securitate, care era vizat în zvonurile privind posibila proveniență artificială a coronavirusului. De asemenea, cercetătorii au vizitat piața locală, spitalul, precum și centrul pentru controlul și profilaxia bolilor.

La finalul vizitei, experții au participat la o conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat concluziile. Potrivit acestora, în prezent, nu este clar ce rol a jucat piața de fructe de mare din localitate în răspândirea virusului. De asemenea, aceștia au declarat că este puțin probabil faptul că COVID-19 ar proveni de la liliecii vânduți în piață. La fel, savanții au declarat puțin probabilă ipoteza precum că virusul s-a răspândit întâmplător dintr-un laborator. Experții OMS au mai spus că vor continua să investigheze subiectul.

SUA și alte 13 state au publicat o declarație comună, în cadrul căreia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la concluziile din raportul OMS la finalul vizitei în Wuhan și au subliniat importanța desfășurării unei investigații „transparente și independente” cu privire la proveniența COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: