Facebook și YouTube, măsuri contra mișcării antivaccinare. Anumite postări vor fi șterse
Full Article 3 minutes read

Facebook și YouTube, măsuri contra mișcării antivaccinare. Anumite postări vor fi șterse

Facebook a anunțat marți că lansează o nouă politică globală prin care interzice postările care descurajează oamenii să se vaccineze, releatează Euronews. Măsuri similare a anunțat și YouTube, care va interzice dezinformarea referitoare la vaccinurile pentru noul coronavirus, scrie BBC.

YouTube, parte a grupului Alphabet, a anunţat miercuri că va elimina video-urile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19, extinzând regulile existente referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie, transmite Reuters.

Platforma de video-uri a arătat că va interzice orice fel de conţinut privind vaccinurile pentru Covid-19 care contrazic consensul autorităţilor locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite News.ro. YouTube va elimina şi afirmaţiile că vaccinul va omorî oameni sau că va provoca infertilitate, sau că vor fi implantate microcipuri în oamenii care vor fi vaccinaţi.

YouTube a informat că deja elimină conţinut care contestă existenţa sau transmiterea Covid-19, promovează metode de tratament nedovedite medical, care descurajează oamenii să solicite ajutor medical sau care contestă în mod explicit recomandările autorităţilor din domeniul sănătăţii privind auto-izolarea sau distanţarea socială. De la începutul lunii februarie, au fost elimintate peste 200 000 de videoclipuri legate de informaţii periculoase sau înşelătoare referitoare la Covid-19.

Un purtător de cuvânt al YouTube a spus că discuţiile generale legate de ”îngrijorări cu caracter general” referitoare la vaccin vor rămâne pe platformă.

La rândul său, Facebook va interzice postările plătite în care se critică vaccinarea și va lansa o campanie de informare, pentru ca oamenii să afle mai multe despre imunizare. Totuși, Facebook va permite în continuare postări care susțin sau sunt contra legislației politicilor guvernamentale privind vaccinurile, inclusiv vaccinul Covid-19.

„Acum, dacă un anunț descurajează în mod explicit pe cineva să primească un vaccin, îl vom respinge”, au declarat marți șeful sănătății companiei, Kang-Xing Jin, și directorul Rob Leathern.

Compania a anunțat că au fost deja blocate mesaje fake despre vaccinuri, care au fost depistate de către Organizația Mondială a Sănătății și Centrul american pentru control și profilaxie al bolilor.

Totuși, Facebook va permite în continuare reclame care pledează împotriva politicilor guvernamentale privind vaccinurile, inclusiv vaccinul Covid-19. Cei care vor promova astfel de reclame vor trebui să obțină autorizație, iar în dreptul postărilor va apărea sintagma „Sponsorizat”, pentru ca oamenii să înțeleagă că este o publicitate plătită.

Noua interdicție vine pe fondul unei serii de schimbări de politici anunțate de companie pentru a curăța rețelele sale sociale de conținut problematic pe care anterior ezitase să îl elimine. Facebook a extins și politica privind discursul instigator la ură și a introdus în această categorie și conținutul care ”neagă sau denaturează Holocaustul”. De asemenea, au fost cenzurate pagini și grupuri care susțin teoria conspirației QAnon, au fost impuse anumite interdicții temporare referitoare la anunțurile politice referitoare la alegerilor din 3 noiembrie din SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: