„Faceți ceva, sunați președintele”. Două autocare moldovenești, blocate în Ucraina ore în șir (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Faceți ceva, sunați președintele”. Două autocare moldovenești, blocate în Ucraina ore în șir (VIDEO)

Pe traseul Cuciurgan-Odesa sunt blocate două autocare moldovenești. Unul dintre ele se îndrepta spre Rusia, iar al doilea spre regiunea transnistreană, informează „TSV Prednestrovie”. În mijloacele de transport se află circa 50 de pasageri. 

Directorul firmei transportatoare susține că, deocamdată, oamenii nu au pimit niciun fel de ajutor.

Jurnaliștii din stânga Nistrului precizează că salvatorii ucraineni se îndreaptă spre cele două autocare, însă se deplasează cu doar 3 km/h și așteaptă să se termine furtuna de zăpadă. Aceștia mai au de parcurs circa 20 de kilometri.

Unul dintre autocare efectua cursa Sankt Petersburg-Moscova-Camenca, însă a rămas blocat pe traseul spre Cuciurgan. Mijlocul de transport a pornit la drum marți, iar miercuri seara, în jurul orei 17:00, a ajuns în regiunea Odesa, unde se află până în prezent. Una dintre pasagere a înregistrat un mesaj prin care cere ajutor.

„Apa se termină, nu știu cât combustibil mai avem, pentru că șoferul încălzește autobuzul. Este autocarul nostru spre Moscova și mai este unul mare la vreo 300 de metri. Vă rog, sunați pe cineva, faceți ceva, sunați președintele, la urma urmei. Cât mai putem să stăm aici? Sunt 24 de ore deja. Sunt oameni bolnavi, care nu mai rezistă. Sunați-l pe Zelenski, faceți ceva!”, povestește Tatiana Kilovskaya.

În același timp, presa ucraineană scrie că, în regiunea Odesa, a fost sistată circulația transportului pe traseele M-15 Odesa-Reni (spre București, km 11-km 308); M-16 Odesa-Cuciurgan (spre Chișinău, km 0 – km 58, km 58 – km 59).

Mai mult, este interzisă deplasarea tuturor mijloacelor de transport de mare tonaj pe traseele naționale ale Ucrainei, inclusiv autocarele cu pasageri.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: