„Faceți ceva, sunați președintele”. Două autocare moldovenești, blocate în Ucraina ore în șir (VIDEO)

Pe traseul Cuciurgan-Odesa sunt blocate două autocare moldovenești. Unul dintre ele se îndrepta spre Rusia, iar al doilea spre regiunea transnistreană, informează „TSV Prednestrovie”. În mijloacele de transport se află circa 50 de pasageri. 

Directorul firmei transportatoare susține că, deocamdată, oamenii nu au pimit niciun fel de ajutor.

Jurnaliștii din stânga Nistrului precizează că salvatorii ucraineni se îndreaptă spre cele două autocare, însă se deplasează cu doar 3 km/h și așteaptă să se termine furtuna de zăpadă. Aceștia mai au de parcurs circa 20 de kilometri.

Unul dintre autocare efectua cursa Sankt Petersburg-Moscova-Camenca, însă a rămas blocat pe traseul spre Cuciurgan. Mijlocul de transport a pornit la drum marți, iar miercuri seara, în jurul orei 17:00, a ajuns în regiunea Odesa, unde se află până în prezent. Una dintre pasagere a înregistrat un mesaj prin care cere ajutor.

„Apa se termină, nu știu cât combustibil mai avem, pentru că șoferul încălzește autobuzul. Este autocarul nostru spre Moscova și mai este unul mare la vreo 300 de metri. Vă rog, sunați pe cineva, faceți ceva, sunați președintele, la urma urmei. Cât mai putem să stăm aici? Sunt 24 de ore deja. Sunt oameni bolnavi, care nu mai rezistă. Sunați-l pe Zelenski, faceți ceva!”, povestește Tatiana Kilovskaya.

În același timp, presa ucraineană scrie că, în regiunea Odesa, a fost sistată circulația transportului pe traseele M-15 Odesa-Reni (spre București, km 11-km 308); M-16 Odesa-Cuciurgan (spre Chișinău, km 0 – km 58, km 58 – km 59).

Mai mult, este interzisă deplasarea tuturor mijloacelor de transport de mare tonaj pe traseele naționale ale Ucrainei, inclusiv autocarele cu pasageri.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: