Fals: În Republica Moldova sunt dislocați 500 de militari francezi
Full Article 2 minutes read

Fals: În Republica Moldova sunt dislocați 500 de militari francezi

Canale de Telegram răspândesc informația precum că 500 de soldați francezi ar fi dislocați în Republica Moldova, făcând referire la un material dintr-o revistă din Franța. Ministerul Apărării de la Chișinău dă asigurări că aceasta este falsă și îndeamnă cetățenii să se informeze din surse oficiale și credibile.

Ministerul Apărării informează despre o nouă știre falsă care este răspândită pe canalele de Telegram și face referire la o revistă franceză, potrivit căreia 500 de militari francezi ar fi dislocați în Republica Moldova. Aceasta este o dezinformare cu caracter provocator și manipulator. Ministerul Apărării face apel către cetățeni să se informeze doar din surse oficiale și credible”, se arată într-o notă informativă publicată de Ministerul Apărării pe rețelele de socializare.

Fals: În Republica Moldova sunt dislocați 500 de militari francezi

Telegram/army.md

Precizăm că acesta nu este primul fals despre forțele armate franceze răspândit în țara noastră.

La sfârșitul lunii aprilie, pe stâlpi din Chișinău au apărut afișe cu mesaj în limba română, în care se pretindea că Legiunea Franceză ar recruta soldați în Moldova. Pe afișe însă nu era indicată nicio informație de contact. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat atunci că afișele respctive și informația pe care o răspândesc este un fals grosoaln”, care face parte dintr-o campanie care are drept scop inducerea fricii și nelămuririi în rândul populației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: