Fals: Republica Moldova urmează să-și deschidă misiune diplomatică în Kiribati
Full Article 2 minutes read

Fals: Republica Moldova urmează să-și deschidă misiune diplomatică în Kiribati

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a dezmințit zvonul apărut în spațiul public despre faptul că Republica Moldova ar urma să-și deschidă reprezentanță diplomatică în Kiribati – țară insulară din Oceanul Pacific. Instituția a precizat că este vorba doar despre stabilirea relațiilor diplomatice. 

Ministerul Afacerilor Externe infirmă zvonul privind deschiderea unei misiuni diplomatice în Kiribati. MAE stabilește relații diplomatice pentru a întări legăturile oficiale între state, conform procedurilor internaționale. Stabilirea relațiilor diplomatice nu implică costuri financiare”, se arată într-un comunicat publicat de MAE.

Ministerul de Externe a precizat că și alte state, precum SUA, Australia și Noua Zeelandă, au relații diplomatice cu Kiribati.

În această perioadă, când dezinformarea și manipularea sunt la cote maxime, vă îndemnăm să vă informați din surse sigure”, a conchis MAE.

Precizăm că, pe 3 septembrie, președinta Maia Sandu a emis un decret privind aprobarea semnării Protocolului cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Kiribati.

Pe 16 septembrie, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a publicat un videoclip pe pagina sa de Facebook în care a declarat că autoritățile intenționează să înființeze misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Kiribati. Politicianul a menționat că prin această reprezentanță diplomatică vor fi „spălați bani” din diverse scheme, întrucât Kiribati ar fi zonă off-shore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: