Familiile ale căror apartamente din sectorul Buiucani au ars în totalitate, vor primi banii cu care au cumpărat locuințele
Full Article 2 minutes read

Familiile ale căror apartamente din sectorul Buiucani au ars în totalitate, vor primi banii cu care au cumpărat locuințele

Toate cele 20 de familii care au rămas fără locuințe în urma incendiului devastator care s-a produs, sâmbătă, în sectorul Buiucani al capitalei, vor primi suma pe care au investit-o, conform contractului, la cumpărarea apartamentelor. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban, pe 25 octombrie.

Ceban a precizat că mansarda care a ars în str. Ion Pelivan din sectorul Buiucani al Chișinăului nu poate fi restabilită. În context, s-a decis alocarea unor sume din fondul de rezervă al Primăriei. Suplimentar, va fi deschis un cont bancar, iar persoanele care vor vrea să contribuie – vor putea face transferuri bănești.

„Vor primi suma investită la procurarea apartamentului, în conformitate cu contractul. Din câte am înțeles, cel mai mare era de 25m2 – a costat 19 mii de euro. Vom rambursa sumele fiecărui dintre cei care au avut de pătimit. La această sumă, vom adăuga cîte 50 de mii de lei pentru procurarea mobilei și a celor necesare”, a menționat edilul.

Familiile de la etajele inferioare, ale căror bunuri au fost inundate în timpul operațiunii de stingere a incendiului, vor primi compensații materiale după ce vor fi finalizate estimările cu privire la prejudicii. Dacă în fondul de rezervă nu vor fi identificate mijloacele necesare, se va solicita Consiliului Municipal Chișinău să aloce o sumă suplimentară.

Ceban a mai menționat că ar trebui trasă la răspundere penală compania de construcții care a efectuat lucrările și și-a exprimat speranța că organele de drept se vor autosesiza.

***

Amintim că un incendiu devastator s-a produs pe 23 octombrie în str. Pelivan nr. 17/3  din sectorul Buiucani. Specialiștii iau în considerare trei ipoteze privind cauzele izbucnirii flăcărilor: un scurtcircuit, încălcarea regulilor de protecție împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric sau imprudența în timpul fumatului.

În total, au fost afectate 20 de apartamente amplasate la mansardă. Din cauza volumului mare de apă folosit la stingerea incendiului, au fost afectate și apartamente situate la etajele de mai jos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: