Familiile refugiate din Ucraina vor beneficia de carduri în valoare de 1.500 de lei
Full Article 2 minutes read

Familiile refugiate din Ucraina vor beneficia de carduri în valoare de 1.500 de lei

Circa 350 de familii refugiate din Ucraina vor beneficia de carduri în valoare de 1.500 de lei pe parcursul a 3 luni consecutive pentru a-și putea asigura temporar securitatea alimentară și igienică. Repartizarea cardurilor pentru refugiații adăpostiți a avut loc în regiunile Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești. Criuleni  și Călărași.

Vom distribui cardurile către circa 350 de familii refugiate. Ele vor permite ucrainenilor aflați în refugiu să achiziționeze o gamă largă de produse igienice și alimentare de bază, cu excepția alcoolului și produselor de tutun”, a explicat Anastasia Vasiliev, coordonatoarea proiectului.

Cardurile vor fi acordate celor mai vulnerabile familii de refugiați ucraineni precum femeilor însărcinate și singure, familiilor cu doi sau mai mulți copii, persoanelor cu dizabilități sau afecțiuni cronice și persoanelor în etate, găzduite în Criuleni, Călărași, Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești.

Vârsta nu îmi mai permite să mă angajez. Cardurile pe care le-am primit astăzi sunt o reală ușurare și îmi despovărează umerii pentru un timp. Voi cumpăra alimentele și produsele de igienă de care am nevoie” a menționat cu recunoștință o refugiată.

Persoanele eligibile pentru carduri pot solicita informații adiționale despre distribuirea cardurilor de la reprezentanții APL din Criuleni, Călărași, Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Asigurarea securității alimentare și igienice pentru refugiații vulnerabili din Ucraina”, implementat de Caritas Cehia cu suportul Caritas Luxembourg.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: