Fără brad și Târg de Crăciun în centrul capitalei. Cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în acest an
Full Article 2 minutes read

Fără brad și Târg de Crăciun în centrul capitalei. Cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în acest an

La Chișinău, nu va fi instalat în acest an un pom de Crăciun în PMAN. Din cauza coronavirusului în acest an nu va avea loc nici târgul de Crăciun. Acest lucru a fost anunțat pe 17 noiembrie de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii Puterea a patra la postul de televiziune N4.

„Practic într-o lună, vor începe sărbătorile de Anul Nou și de Crăciun. Din cauza pandemiei, nu vom organiza nici Târgul de Crăciun și nici un pom nu vom instala. Colegii de la guvern au discutat deja acest lucru cu primăria, care urmează să amenajeze ceva în piața Catedralei. În schimb, vor decora copacii de la Arcul de Triumf ”, a spus Chicu.

El a menționat că timpul va arăta, dar cu siguranță nu vom sărbători cu o asemenea anvergură ca în anii precedenți, adică concerte și artificii.

Chicu a mai spus că guvernul nu va anula carantina obligatorie de 14 zile pentru cei care vin din țările din zona roșie pentru sărbătorile de Anul Nou, astfel încât cetățenii care vin în vacanță din străinătate să poată petrece anul nou cu cei dragi.

„Nu ne gândim la ridicarea acestei restricții. În orice caz, până la scăderea numărului de noi cazuri de coronavirus”, a spus Chicu.

Menționăm că multe țări europene au decis, de asemenea, să nu organizeze Târguri de Crăciun și patinoare.

În Finlanda, patria lui Moș Crăciun, nu există restricții stricte, dar nici intrarea în țară nu este atât de ușoară: traficul aerian cu restul lumii este redus la minimum. Dar cei care vin vor fi întâmpinați de Moș Crăciun cu care vor comunica prin sticlă.

În Statele Unite, Moș Crăciun care lucrează în centre comerciale stă ascuns în spatele sticlei, iar copiilor le este interzis să stea în brațe. Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: