Fără demisii, dar cu verificări mai riguroase. Anunțul Regiei Transport Electric după ce un troleibuz a lovit mortal un copil
Full Article 2 minutes read

Fără demisii, dar cu verificări mai riguroase. Anunțul Regiei Transport Electric după ce un troleibuz a lovit mortal un copil

Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) informează în urma accidentului din sectorul Ciocana, unde un troleibuz a lovit mortal un troleibuz, a intensificat verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze. Totodată, în urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție.

Astfel, vor fi întreprinse următoarele verificări:

  • Verificarea stării fizice și psihologice – șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;
  • Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;
  • Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea RCR;
  • Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

„Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, se arată în anunțul RTEC.

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc în jurul orei 15:30 pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana.

Preliminar s-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: