Fără Goran Bregović la festivalul de la Orheiul Vechi? Organizatorii evenimentului: nu i-a fost permisă intrarea în Moldova 
Full Article 3 minutes read

Fără Goran Bregović la festivalul de la Orheiul Vechi? Organizatorii evenimentului: nu i-a fost permisă intrarea în Moldova 

Organizatorii festivalului Gustar, care are loc în aceste zile la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, au anunțat că trupa Goran Bregović nu va fi prezentă la eveniment, dat fiind faptul că „nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova”. 

Dragi prieteni ai Gustarului, ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ne cerem scuze pentru situația și disconfortul creat, însă vă așteptăm în continuare la festival astăzi, unde ne vom asigura să aveți o petrecere frumoasă alături de ceilalți artiști așteptați cu mult drag de către voi”, se arată într-o declarație a organizatorilor festivalului.

Fără Goran Bregović la festivalul de la Orheiul Vechi? Organizatorii evenimentului: nu i-a fost permisă intrarea în Moldova 

Facebook/Gustar Music Fe

NM a solicitat mai multe detalii de la reprezentanții Poliției de Frontieră. Deocamdată nu avem un răspuns.

Anterior, organizatorii festivalului anunțau că „un invitat foarte așteptat la Gustar este marele Goran Bregović (Bosnia și Herțegovina), numit și „legenda din Balcani””: „Este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști, a cărui muzică combină motive balcanice cu accente clasice”.

UPDATE: Organizatorii festivalului au publicat o reacție a muzicianului. El și-a cerut scuze că nu a putut cânta pe 20 august la festival și a spus că se va asigura ca spectacolele lui din Moldova „data viitoare să nu întâmpine niciun obstacol”. 

„Am fost foarte dezamăgiți când nu am fost lăsați să intrăm în Moldova pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială. Fac turnee extinse cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. (…) Dar vă asigur că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele din Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri”, a declarat Goran Bregović. 

Fără Goran Bregović la festivalul de la Orheiul Vechi? Organizatorii evenimentului: nu i-a fost permisă intrarea în Moldova 

Facebook/Gustar Music Fe

UPDATE: Muzicianul Goran Bregović are interdicție de a intra în Moldova, începând cu 2022. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției de Frontieră. Instituția de la frontieră a adăugat că organizatorii evenimentului au fost informați din timp despre interdicția aplicată artistului.

***

Meduza scrie că în 2015, toate concertele din Ucraina ale lui Goran Bregović au fost anulate pe motiv că a evoluat în Crimeea, peninsulă din Ucraina anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. La evenimentul din Crimea, el a spus că nu este îngrijorat de posibilitatea de a-i fi anulate concertele din cauza vizitei sale în peninsulă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: